Pozovite nas na: +39 02 8239 6063

KUĆNA POMOĆNICA

KUĆNA POMOĆNICA

Tačku po tačku ćemo pokušati da Vam predstavimo sve profile radnih mesta koje nudimo.

Počećemo od toga šta podrazumevamo pod nazivom radnog mesta “kućna pomoćnica”. Kućna pomoćnica može biti muškog i ženskog pola, zavisno od zahteva i potreba svake porodice, za koju radi.

Jednostavan kućni pomoćnik, koga po navici nazivamo kao “kućni pomoćnik”, je osoba, koja nudi pomoć (rad) u zasebnim stanovima i kućama u kojima žive višečlane porodice, koje se obično sastoje od dve odrasle osobe i deteta. Ponuđena usluga se uvrstava u kategoriju opštih usluga, koja uključuje sve potrebne aktivnosti u stambenim prostorima porodice. U zadatke kućne pomoćnice spadaju: dnevno čišćenje celog stambenog prostora ili deo njega, uređenje i priprema spavaće sobe, čišćenje i uređenje kupatila i toa letnog prostora, čišćenje kuhinje i svih aparata u domaćinstvu kao što su: frižider i zamrzivač, šporet i rerna.

Tu spada takođe čišćenje kuhinjskih ormarića, radne površine, stola za ručavanje i ostale kuhinjske opreme. U ostale zadatke kućne pomoćnice spada takođe čišćenje balkona, terasa i loža. Takođe brine i o čistoći prozorskih stakala, prozorskih okvira, unutrašnjih i spoljašnjih vrata i svih ostalih staklenih površina. U zadatke kućne pomoćnice spada takođe čišćenje i održavanje celog nameštaja koji  je deo kućne opreme. Naravno to uključuje svu unutrašnju opremu sa pripadajućom dekoracijom.

Takođe, kućna pomoćnica brine za mašinsko i ručno pranje veša prema potrebama porodice. Zadužena je za pranje celog veša, od kuhinjskih stoljnjaka i krpa, koji se koriste u služenju obroka, do posteljine i odeće  svakog člana porodice. Kućna pomoćnica pegla veš u za to namenjenom prostoru ili tamo gde je predviđeno. Jednostavno, neprofesionalno peglanje kao što je peglanje krpa, salveta i ostalo je jedna od karakteristika posla kućne pomoćnice u porodičnim kućama. Brine takođe o peglanju košulja / bluza, majica, pantalona i  ostale odeće za sve članove porodice. Među najvažnijim zaduženjima je kuhinja. Mora brinuti o nabavci hrane potrebne za pripremanje pojedinačnih jela. Priprema obroka je u dogovoru sa porodicom. Hrana se kupuje u prodavnicama izabranim od strane porodice. Gledajući na to, da nije profesionalna kuvarica od kućne pomoćnice se očekuje osnovno kuvanje, kao što su na primer: testenina sa jednostavnim sosom, supe od povrća, pečeno meso koji ne zahtevaju posebno znanje. Svaka kućna pomoćnica može takođe biti vrhunska kuvarica, ali postoje izuzeci.

Među zaduženja kućne pomoćnice ne spada profesionalna priprema stola i serviranje. Takva priprema stola i serviranje nije ista kao ona koja obavljaju profesionalni ugostitelji ili profesionalna domaćica. Smatramo, da obična porodica koja koristi jednog kućnog pomoćnika ne zahteva profesionalno serviranje kao što je serviranje po francuskom, austrijskom, italijanskom. Važno je, da je sposobna skuvati i servirati pripremljen obrok porodici.

U zaduženja takođe može spadati, briga o detetu kao što je na primer voditi i čekati dete iz vrtića, voditi na vannastavne aktivnosti i sportske aktivnosti. Moramo napomenuti, da kućna pomoćnica nije profesionalna dadilja ali može obaviti proste zadatke. Sve gore opisano spada u zadatke svestrane kućne pomoćnice. Izvršenje svih zadataka je moguće sa odgovarajućom vremenskom organizacijom.