Na telefononi në: +39 02 8239 6063

Profilet

Profilet

Dadot jetojnë në shtëpitë e klientëve, dhe janë të specializuar për t’u kujdesur për fëmijët në shtëpitë e tyre. Ata kanë një kuptim të plotë të zhvillimit të fëmijës nga fazat para lindjes deri në adoleshencë. Dadot planifikojnë përvoja mësimore duke përdorur njohuritë e tyre për temat e përshtatshme për moshën. Literatura për fëmijë është e përfshirë në çdo aspekt të aktiviteteve edukative. Dadot priren të jenë në funksion për të gjitha nevojat fëmijëve. Ata blejnë ushqime të shëndetshme dhe planifikojnë dhe gatuajnë ushqime të shijshme. Dadot shohin që mëngjeset dhe drekat që ata shërbejnë janë jo vetëm të ekuilibruara mirë, por edhe tërheqëse për fëmijët. Shumë dado mbajnë një dosje me receta që u pëlqejnë fëmijëve dhe mund të fillojnë përgatitjet e darkës. Ata sigurohen që vaktet të jenë tërheqëse.

Në kohën e ngrënies, ata mësojnë sjelljen në tryezë. Dadot lajnë enët e fëmijëve për mëngjes dhe drekë dhe pastrojnë kuzhinën ose dhomën e ngrënies. Kur kujdesen për foshnjat, dadot përgatisin formula dhe qetësojnë foshnjat duke përdorur teknikat të ndryshme.

 

Dadot lajnë, hekurosin dhe rregullojnë rrobat e fëmijëve. Ato i ndihmojnë fëmijët më të mëdhenj të mësojnë të zgjedhin veshjet e duhura për rastin. Ata i mësojnë të rinjtë të mbajnë dollapët dhe sirtarët të rregullt.

 

Mbikëqyrja e të vegjëlve gjatë kohës së banjës është një detyrë tjetër e dadove. Kështu është edhe larja e foshnjave dhe ndërrimi i pelenave të tyre. Dadot ndihmojnë me krehjen e flokëve, lidhjen e këpucëve dhe detyrat e shtëpisë. Ata ndjekin udhëzimet e mjekut në dhënien e ilaçeve.

 

Planifikimi i argëtimit, si brenda ashtu edhe jashtë, është një pjesë e madhe e punës së dadove. Ata krijojnë dhe luajnë lojëra të përshtatshme për moshat e tyre. Ato i ndihmojnë fëmijët të mësojnë të luajnë vetëm dhe i mësojnë se si të shkojnë mirë me të tjerët. Ata mund të planifikojnë dhe mbikëqyrin festat e ditëlindjeve dhe ngjarje të tjera sociale. Të gjitha dadot u lexojnë fëmijëve të tyre; disa këndojnë. Ato u japin foshnjave lëkundjet dhe përqafimet aq jetike për rritjen normale. Ato qetësojnë ndjenjat e lënduara të fëmijëve më të mëdhenj. Ata i bëjnë fëmijët të ndihen të sigurt ndërsa prindërit e tyre janë larg shtëpisë.

Ndihmon nënën e re me të gjitha aspektet e kujdesit për një foshnjë, nga ushqyerja te larja e rrobave dhe mbajtja e pastër. Ajo nuk është përgjegjëse për kujdesin ndaj nënës ose për ndonjë detyrë shtëpiake jashtë infermerisë. Këto priren të jenë punë të përkohshme, me infermieret e foshnjave që zakonisht punojnë me turne 12 ose 24 orëshe për një kohëzgjatje pune nga 2 javë deri në 3 muaj.

Ka ngarkim të plotë për mirëmbajtjen e jashtme dhe të brendshme të shtëpisë. Detyrat tipike përfshijnë lyerjen, kopshtarinë, hidraulikun, zdrukthtari, mbikëqyrjen e punëtorëve dhe planifikimin e riparimeve vjetore. Një kujdestar mbikëqyr gjithashtu kujdesin dhe riparimin e automobilave dhe pajisjeve të tjera të mirëmbajtjes.

Një shofer me kohë të plotë do të jetë përgjegjës për të çuar anëtarët e familjes dhe të ftuarit në takimet sociale dhe profesionale. Ai ose ajo pritet gjithashtu të kujdeset për makinën, duke u siguruar që ajo të jetë gjithmonë e pastër dhe plot gaz. Një shofer mund t’i kërkohet gjithashtu të punojë në zyrën e punëdhënësit, duke bërë dosje ose faks, dhe ndoshta edhe të bëjë detyra. Shpesh orët e tyre ndryshojnë, kështu që fleksibiliteti është i rëndësishëm.

Një shef kuzhine ose kuzhinier përgatit menu dhe ushqim të detajuar për familjen ose të gjitha ngjarjet familjare dhe sociale. Mund të përgatisë edhe ushqime për stafin. Shefi i kuzhinës është përgjegjës për çdo gjë që lidhet me ushqimin ose kuzhinën, duke përfshirë organizimin, pastrimin, blerjen e të gjitha furnizimeve të lidhura me ushqimin dhe planifikimin e menusë. Ka shumë nivele kuzhinierësh, nga kuzhinierët bazë të familjes deri te kuzhinierët gustator të trajnuar në shkollë. 

Një punonjëse shtëpiak është një profesionist i shërbimit shtëpiak, i cili ka përgjegjësinë e përgjithshme për mirëmbajtjen dhe pastrimin e një shtëpie private. Përgjegjësia kryesore e punës së një punonjësi shtëpie është të mirëmbajë shtëpinë e punëdhënësit në një mënyrë të pastër dhe të paraqitshme gjatë gjithë kohës. Një punonjëse shtëpie mund të jetojë ose të jetojë jashtë dhe mund të punësohet me kohë të plotë ose me kohë të pjesshme.

Kujdesi për të moshuarit, është kujdes i specializuar që është krijuar për të përmbushur nevojat dhe kërkesat e qytetarëve të moshuar në faza të ndryshme. Si i tillë, kujdesi për të moshuarit është një term mjaft i gjerë, pasi përfshin gjithçka, nga kujdesi për jetesën dhe infermierinë e asistuar deri te kujdesi ditor për të rriturit, dhe kujdesi në shtëpinë. Kjo ofrohet nga personeli i specializuar.

Dëshironi të Kandidoni?